Word Wijs, beurs voor jonge ouders en zwangere vrouwen

  De Flierefluiter, Raalte
  6 april 2022
  09:30 uur


  RAALTE – Op woensdag 6 april vindt het evenement ‘Word Wijs’ plaats bij de Flierefluiter in Raalte. Tussen 9.30 en 17.00 uur zijn zwangere vrouwen en jonge ouders welkom voor meer informatie over gezondheid, ontwikkeling en opvoeding.

  De organisatie is in handen van Mirka Bergboer (diëtist), Marieke Elders (adviseur positief opvoeden) en Mieke Schaftenaar (oefentherapeut Cesar). Alle drie zijn werkzaam in Raalte en omgeving. “Eigenlijk zou 2022 onze jubileumeditie moeten worden, maar corona gooide ook hier roet in het eten”, vertelt Marieke Elders, namens Stichting Word Wijs. “Maar we mogen weer en maken er een mooi evenement van.”
  Jonge ouders herkennen dit vast: het kind van een vriendin stapt al vrolijk rond terwijl hun kind nog maar net kan staan. Hoe kan dat? Is het normaal dat een kind bijna niks lust? Dit soort vragen kunnen de bezoekers stellen aan de professionals. Ze geven informatie, tips en adviezen op allerlei gebied. Bovendien is er, onder het genot van een kopje koffie, alle tijd om ervaringen te delen met andere jonge ouders. Ook voor zwangere vrouwen en vrouwen die graag zwanger willen worden is er veel informatie. Kinderen kunnen spelen. Studenten van Landstede houden een oogje in het zeil.
  De bezoekers van de vorige edities (2018 en 2019) waren enthousiast en gaven aan dat ze het jammer vonden dat het evenement maar een halve dag was, zo laat Mirka Bergboer weten. “Daar hebben we wat mee gedaan. Daarom duurt het evenement dit jaar de hele dag.”
  Clown Knapie verzorgt om 9.30 uur de officiële opening. De toegang is gratis, maar aanmelding vooraf is verplicht. Dat kan via https://wordwijs.nl/aanmelden/. Voor meer info zie www.wordwijs.nl of mail naar info@wordwijs.nl.

  Deelnemers

  De deelnemers zijn: Bakkerij van der Most, Blijkaartje, Breindelijk, Bruna Raalte, Cesar praktijk Schaftenaar, Centrum voor jeugd en gezin, Clown Knapie, Dietistenpraktijk VIP, Flierfluiter, Kinderfysiotherapie van Fysiotherapie Salland, GGD IJsselland, Hilde Zwijnenberg Fotografie, Höllenboer, EHBO bij kinderen, Kinderopvang de Rode Bank, Logopediepraktijk Salland, Mama café Raalte, Moeders voor Moeders, Naviva, Positief opvoeden, Pronk Sieraden, Shirley’s, Verloskundigenpraktijk ’t Hart, Vriendendiensten Zelfregiecentrum, Zozijn en Speelotheek Salland.