Paaswake

  OLV Visitatiekerk, Velp
  25 maart 2022
  19:00 uur


  Concert Vocaal Theologen Ensemble en Paaswake in Velp

  VELP – Op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart doet Velp mee aan The Passion 40daagse, een initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland. In aanloop naar de landelijke Passion op Witte Donderdag organiseren diverse kerkelijke gemeenten in Nederland een kleinschalig concert en een Paaswake rond een replica van het bekende Passion-kruis. Het thema van The Passion 40daagse is: Alles komt goed?!
  Op vrijdag 25 maart vindt de Paaswake plaats bij de Rooms-Katholieke Kerk (OLV Visitatie) aan de Emmastraat in Velp. Bezoekers kunnen hier een lichtje aansteken, een bemoedigend kaartje schrijven of zo maar even een praatje maken. De Paaswake is van 19.00 tot 20.30 uur en vrij toegankelijk.
  Op zaterdag 26 maart treedt het Vocaal Theologen Ensemble op in de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Velp. Dit projectkoor, bestaande uit theologen, staat onder leiding van dirigente Hanna Rijken. Als opening van het concert klinkt het wonderschone koraal uit de Johannes Passion van J.S. Bach: O grosse Lieb. Dit concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen via zingenindekerk.nl/evenementen/hanna-rijken-vocal-theologen-ensemble.