Buitenwerkdag

  Melkveehouderij De Klaver, Angerlo
  12 maart 2022
  10:00 uur


  ANGERLO -Op zaterdag 12 maart is de tweede buitenwerkdag bij de biologische melkveehouderij De Klaver in Angerlo. Dan gaan vrijwilligers van de boerderijwerkgroep snoeien en zagen en van het snoeimateriaal de takkenril verder afmaken. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom om te komen helpen met het onderhoud aan het landschap rondom de boerderij. De werkdag duurt van 10.00 tot 13.30 uur. Voor koffie, koek en soep wordt gezorgd.

  Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) begeleidt de nieuwe boerderijwerkgroep op dit natuurinclusieve boerenbedrijf om meer mensen kennis te laten maken met landbouw, natuur en landschap. Wie mee wil helpen, kan zich aanmelden via de website van SLG: www.landschapsbeheergelderland.nl/werkdag-deklaver.

  Zaterdag 12 februari was de eerste buitenwerkdag met zo’n vijftien vrijwilligers. Vrijwilligers van het landgoed Bingerden en andere mensen uit de omgeving hielpen met het snoeien van een houtsingel. De meidoorn is al zo’n 10 jaar niet gesnoeid, door de struiken terug te snoeien kunnen ze weer mooi opnieuw uitlopen. Als je alles snoeit, is ook de nestelgelegenheid voor vogels weg. Door het snoeihout te verwerken in een takkenril, zorg je dat de vogels er toch in kunnen broeden en schuilen. Voor Wilbert en Astrid van de Cruijsen, eigenaren van boerderij De Klaver, is het goed bevallen en ze zijn blij met de hulp. Wilbert: “Alleen begin je niet zo snel aan zo’n klus, dit gaat een stuk sneller en het is veel leuker om het met z’n allen te doen.” Daarom wordt nu de tweede buitenwerkdag georganiseerd.
  Wilbert en Astrid willen het onderhoud van de houtsingels en struweelhagen rondom hun weilanden graag aan pakken met een vaste groep vrijwilligers die hun twee keer per jaar komt helpen. Het contact met mensen maakt het werk leuker. Zo verkopen ze sinds de zomer van 2021 verse melk uit de melktap en gaat een deel van het vlees direct naar de consument in vleespakketten. Op dit moment levert dit financieel nog niet zoveel extra op, maar het zorgt voor contact met de mensen, die hun boodschappen rechtstreeks op de boerderij komen kopen. Een aantal van die mensen was in februari ook op de werkdag.

  Foto: Marcel de Bont