Filmhuis: Mitra

  Theothorne, Dieren
  15 maart 2022
  20:00 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 11 maart de film Nightmare Alley. Op dinsdag 15 maart is het drama Mitra te zien. Beide films beginnen om 20.00 uur en zijn te zien in Schouwburg Theothorne.

  In Nightmare Alley raakt de charismatische, maar onfortuinlijke Stanton Carlisle tijdens een rondreizende kermis bevriend met de helderziende Zeena en haar ex-man Pete. Hiermee begint eindelijk zijn weg naar succes. Hij gebruikt zijn nieuwverworven kennis om de rijke elite van New York uit de jaren 40 op te lichten. Met de deugdzame Molly loyaal aan zijn zijde, smeedt Stanton een complot om een gevaarlijke zakenman op te lichten met de hulp van een mysterieuze psychiater, die weleens zijn meest geduchte tegenstander tot nu toe zou kunnen zijn.

  Mitra is een indringend portret van een moeder die in een onwaarschijnlijke situatie terecht komt. 37 Jaar nadat haar dochter Mitra in Iran is vermoord, leidt Haleh nu een succesvol, maar rustig bestaan in Nederland. Alles wordt overhoop gehaald wanneer wordt vermoed dat Leyla, de verraadster van Mitra, opduikt. De vrouw woont pas sinds kort in Nederland en is nu zelf een liefhebbende moeder. Ze lijkt Haleh niet te herkennen; is dit Leyla wel? Met hulp van haar broer Mohsen probeert Haleh achter de waarheid te komen.

  www.filmhuisdieren.nl