NLdoet

  Voedselbos, Brummen
  12 maart 2022
  10:00 uur


  BRUMMEN – Maandelijks organiseert het voedselbos in Brummen meewerkdagen. Naast de vaste vrijwilligers die elke zaterdag aan het project meewerken, is dit een extra uitnodiging voor iedereen die benieuwd is en gewoon een keer lekker de handen uit de mouwen wil steken. Op 12 maart sluit het Voedselbos aan bij vrijwilligersactie NLdoet.

  De klussen in het voedselbos zijn heel afwisselend. Denk aan boompalen slaan voor de takkenrillen, takken zagen, olifantenpaadjes en boomspiegels vrij maken en mulchen van bomen en struiken. De vrijwilligers van het voedselbos zorgen voor de begeleiding. Het wordt een gezellige dag voor jong en oud. Ook wie fysiek wat minder kan doen, kan bijdragen aan dit gemeenschapsproject.
  Het voedselbos is ontstaan in 2017. De aanplant is inmiddels voor een groot deel afgerond. Er staan veel eetbare en ondersteunende, nuttige soorten. Het voedselbos is een samenwerking tussen de gemeente en vrijwilligers. Samen zorgen zij voor een nog mooier en completer voedselbos. Het is een plek voor planten, bomen, dieren én mensen.

  Aanmelden als vrijwilliger voor de klussen op zaterdag 12 maart kan op de website van NLdoet: www.nldoet.nl. Er wordt gewerkt vanaf 10.00 uur tot ongeveer 13.00 uur. De ingang van het voedselbos bevindt zich nabij de kruising Het Stroomdal / Hooimate in Brummen. De ontmoetingsplaats ligt aan het wandelpad linksaf. Verzamelen bij de keet.
  Het voedselbos is te volgen via buurtkanaal.nl/voedselbos-nieuwe-erven en www.facebook.com/voedselbosnieuweerven. Een e-mail sturen naar de vrijwilligers kan via voedselbosnieuweerven@gmail.com.