Filmhuis: Sing2

  Theothorne, Dieren
  1 maart 2022
  14:30 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren heeft vrijdag 25 februari om 20.00 uur de film Voice of Love op het programma staan, een muziekfilm over het leven van zangeres Céline Dion. Dinsdag 1 maart is om 14.30 uur de animatie Sing 2 te zien, om 20.00 uur draait Envole-moi.

  The Voice of Love is een ode aan Céline Dion. Aline is het veertiende kind in het gezin Dieu. Als haar ouders ontdekken dat de jonge Aline een gouden stem heeft, zet de hele familie zich in om haar talent aan de wereld te laten horen. Maar hoe komt een eenvoudig plattelandsmeisje uit Franstalig Canada verder? Deze film laat met humor en warmte zien hoe het meisje uit Quebec via het Eurovisie Songfestival, Titanic, Las Vegas en die ene grote liefde, uitgroeit tot de één van de grootste sterren ter wereld.

  In Sing 2 bereiden koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten het meest extravagante optreden ooit voor. Dit gebeurt in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour. Er is alleen één probleem: ze moeten ’s werelds grootste rockster ervan overtuigen om mee te doen aan dit spektakel.

  Envole-Moi is een hartverwarmende Franse komedie over een bijzondere vriendschap tussen twee jongens die hun levens voorgoed heeft veranderd. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het leven is voor de 25-jarige Thomas één groot feest zonder consequenties. Voor zijn vader, de hartchirurg dokter Reinhard is de maat vol. Hij dwingt Thomas om de zorg op zich te nemen voor één van zijn jonge patiënten. Marcus is twaalf jaar oud en hij woont alleen bij zijn moeder. Sinds zijn geboorte lijdt hij aan een ernstige hartziekte en zijn leven bestaat uit naar school gaan en regelmatige ziekenhuisopnames. De twee jongens met totaal verschillende levens ontwikkelen een unieke vriendschap die hun levens voor altijd verandert.