Filmhuis: Adieu les cons

  Theothorne, Dieren
  11 februari 2022
  19:30 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 11 februari het komisch drama Adieu les Cons. Op dinsdag 15 februari staat Persona Non Grata op de agenda. Beide films beginnen om 19.30 uur en zijn te zien in Schouwburg Theothorne.

  Adieu les Cons gaat over de 43-jarige Suze Trappet. Ze krijgt te horen dat ze ernstig ziek is en besluit op zoek te gaan naar de zoon die ze als tiener heeft moeten opgeven. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze monsieur Cuchas, een vijftiger die met een burn-out kampt. Ook de blinde archivaris Blin gaat met hen op pad. Met z’n drieën beginnen ze aan een spectaculaire, onwaarschijnlijke zoektocht.

  In Persona Non Grata heeft Laura onlangs een succesvolle debuutroman gepubliceerd over haar jeugd op het Deense platteland, die vooral getekend werd door pesterijen door haar klasgenootje Cathrine. Voor het eerst in jaren gaat ze weer naar de familieboerderij om de bruiloft van haar broer te gaan vieren. Pas daar wordt duidelijk dat hij gaat trouwen met Cathrine. Ze merkt ook dat Cathrine zich al behoorlijk heeft ingewerkt bij haar familie, wat Laura moeilijk kan verkroppen.

  www.filmhuisdieren.nl