Opening expositie respect

  Kruiskerk, Eerbeek
  22 januari 2022
  16:30 uur


  EERBEEK – De Kruiskerk in Eerbeek heeft een creativiteitswedstrijd georganiseerd. Het thema is ‘respect’ en inwoners van de gemeente Brummen worden uitgedaagd iets creatiefs of kunstzinnigs te maken dat hiermee te maken heeft.

  Respect tonen is in deze tijd niet zonder meer vanzelfsprekend. Kijk bijvoorbeeld naar de uit de hand gelopen demonstraties waar winkelruiten worden stuk gegooid of politieagenten met stenen worden bekogeld. Respect moet weer iets normaal worden. Op initiatief van de gemeenteraad van de gemeente Brummen is een breed samengestelde werkgroep in het leven geroepen om rondom dit thema allerlei activiteiten te organiseren. Zo is er een muziekwedstrijd uitgeschreven om voor het gedicht ‘Liedje voor allemaal’ muziek te componeren.
  De Kruiskerk Eerbeek haakt samen met de gemeente Brummen aan op het thema respect: er wordt een creativiteitswedstrijd georganiseerd. De inzendingen worden tentoon gesteld. Alle inwoners van de gemeente Brummen worden uitgenodigd om iets creatiefs of kunstzinnigs te maken rondom het thema respect.
  Dit kan van alles zijn: een schilderij, tekening, beeldje, siervoorwerp van textiel, (wand)kleed, een foto of iets anders.

  Inzending van de creatieve werken kan tot uiterlijk vrijdag 11 maart. Alle inzendingen worden tentoongesteld in de Kruiskerk. Burgemeester Alex van Hedel opent de expositie op donderdag 17 maart om 16.30 uur. De tentoonstelling is dan te bezoeken tot en met dinsdag 22 maart. De openingstijden zijn:
  vrijdag 18, zaterdag 19 en maandag 21 maart van 11.00 tot 16.30 uur, zondag 20 maart van 13.00 tot 16.30 uur en dinsdag 22 maart van 11.00 tot 15.00 uur.

  Bezoekers bepalen wie het mooiste (kunst)werk heeft gemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats in de Kruiskerk op dinsdag 22 maart. Om 16.30 uur maakt burgemeester Van Hedel de winnaar bekend. Dit geldt ook voor de winnaar van de muziekwedstrijd, die eind vorig jaar is uitgeschreven in samenwerking met de Brummense dorpsdichter.
  Voor nadere informatie en aanmelding voor de wedstrijd kunnen Brummenaren terecht bij Annelies Crama, annelies.crama@hetnet.nl en Thecla Cornet, thecla.cornet@kruiskerkeerbeek.nl.