Kerk open

  RK Kerk, Loenen
  1 januari 2022
  14:00 uur


  Kerststal in de H. Antonius Abt kerk Loenen

  LOENEN – De RK parochie St.Antonius Abt aan de Hoofdweg in Loenen stelt in de kersttijd haar mooie kerk, die door vrijwilligers in de kerstsfeer is gebracht, weer open voor bezoekers. De fraaie kerststal met alle bekende beelden, die wederom door vrijwilligers met passie is opgebouwd, nodigt ieder uit om het Kerstfeest rond de geboorte van het Kerstkind te herdenken. Men kan in stilte de gedachten laten gaan, maar ook een kaarsje daarbij opsteken. De kerstgroep is kortgeleden uitgebreid met beelden van de bekende drie koningen. Het bekende ‘knikengeltje’ voor de kleintjes staat ook weer bij de stal.
  De Locatieraad nodigt ieder uit voor een bezoek om met kinderen en of kleinkinderen aan de roep ‘Komt allen tot mij’ te beantwoorden. De locatieraad zegt: “In deze donkere tijden kan dit bezoek verlichting en vreugde brengen. Het aanzicht van het kindje Jezus kan helpen om aangesterkt de huidige onzekere tijden met meer kracht te weerstaan en door te komen. In ieder geval zal zijn boodschap kunnen helpen als men zich daarvoor openstelt. De kinderen zullen met veel plezier het bezoek ervaren.”
  De Loenense kerk wordt 23, 24 en 25 december opengesteld van 14.00 tot 16.00 uur. Ook op 1 januari is de kerk op dezelfde tijd open voor bezichtiging.