Filmhuis: De Club van Sinterklaas

  Theothorne, Dieren
  27 november 2021
  14:30 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren draait de komende week drie films, allen in de maximaal half bezette zaal van Theothorne. Op vrijdag 26 november speelt om 20.00 uur de film Dune. Zaterdag 27 november is om 14.30 uur De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje te zien. Dinsdag 30 november om 20.00 uur is de tragikomedie Here We Are te zien.

  Dune is gemaakt naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert en gaat over Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet.

  In het nieuwste muzikale avontuur van De Club van Sinterklaas dreigt het jonge Pietje Fernando onbedoeld het Sinterklaasfeest in gevaar te brengen. Hij krijgt de belangrijke taak om op de gouden sleutel van Sinterklaas te passen, maar dan mist hij de boot. Met zijn beste vriend Pony draaft hij zo snel hij kan over land naar Nederland, maar komt hij nog op tijd? Een klein ramp dreigt, want zonder sleutel zal Sinterklaas geen cadeautjes kunnen brengen bij alle kinderen die in huizen zonder schoorsteen wonen.

  Here We Are gaat over de gescheiden vijftiger Aharon. Hij is gestopt met werken om zich volledig te wijden aan de zorg voor zijn autistische zoon. Samen leiden ze een harmonisch leven, ver van de boze buitenwereld. Uri is echter bijna volwassen en zijn moeder vindt dat het tijd is dat hij begeleid gaat wonen om onafhankelijker te leren leven. Op weg naar het instituut krijgt Uri echter een driftbui, waardoor Aharon besluit er samen vandoor te gaan. Uri is immers duidelijk nog niet klaar voor een scheiding. Of is het Aharon die zijn zoon niet kan loslaten?

  www.filmhuisdieren.nl