Vesper

  Gasthuiskerk, Doesburg
  3 december 2021
  19:30 uur


  Oecumenische vespers: Verhalen van Hoop

  DOESBURG – Vanuit de oecumenische samenwerking in de regio Doesburg zijn er ook dit jaar in de tijd van advent weer vespers op de vrijdagavond in de kleine kerken. Steeds zijn er twee voorgangers die de viering samen voorbereiden.
  Advent is een tijd van wachten en verwachten. Van uitzien naar de geboorte van een kind dat licht brengt in donkere tijden. Een teken van hoop. In de bijbel staan veel verhalen over vrouwen die een kind verwachten. Verhalen over hoop en moed houden in moeilijke tijden, iets dat nog steeds actueel is in de huidige tijd. Er zijn veel zorgen over de toekomst, over de coronacrisis, klimaatveranderingen, de groeiende tweedeling tussen arm en rijk, individualisering, verharding en polarisatie die samenlevingen wereldwijd bedreigen. Welke toekomst is er voor de kinderen die vandaag geboren worden?
  Op vrijdag 26 november is de vesper in de Ooipoortkerk in Doesburg. Deze wordt voorgegaan door Jaap Lof van de Ooipoortkerk en Francie Jansen van RK Doesburg. Vrijdag 3 december gaan Susanne van der Sluijs van de Remonstranten en Toos Looman van RK Doesburg voor in de Gasthuiskerk. Karin Spelt van PG Drempt Oldenkeppel en Bert Bomer van PG Angerlo-Doesburg gaan vrijdag 10 december voor in de St. Joriskerk in Drempt. De serie wordt op vrijdag 17 december afgesloten in de kerk in Hummelo. Deze vesper wordt voorgegaan door Elise Wijnands van PG Hummelo en Arnold Vellekoop van het Leger des Heils.
  Alle vespers beginnen om 19.30 uur. De vespers zijn ook online mee te vieren. De link is te vinden op de website van de betreffende kerken.