Filmhuis: The Father

  Theothorne, Dieren
  19 november 2021
  20:00 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont de komende week twee films. Vrijdag 19 november is The Father te zien. Op dinsdag 23 november wordt The Rescue vertoond. Beide films beginnen om 20.00 uur en zijn te zien in Theothorne in Dieren. Reserveren kan via de website.

  The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt.
  The Rescue is een spannende film over de redding van de Thaise voetbalploeg, die in 2018 vast kwam te zitten in een kilometers diepe grot. Het toegesnelde leger, de Navy Seals en de ingevlogen Amerikaans Special Forces staan machteloos. Niemand blijkt de juiste training en apparatuur te hebben om de jonge voetballers te bevrijden uit deze kilometers lange, nauwe grotten, waar het water zo hard kan stromen als een rivier en pikzwart kan zijn door de vele modder. Behalve twee zachtaardige, introverte Engelse mannen van middelbare leeftijd, die de wereld de sport van het grot-duiken beoefenen.