Kraam imkers

  Marktplein, Brummen
  13 juli 2024
  10:00 uur


  BRUMMEN – Zondag 14 juli is het Open Imkerijdag en daarom nodigt de Brummense imkersvereniging jong en oud deze dag uit voor een bezoek aan de bijenstal. Daarnaast zijn de imkers zaterdag 13 juli van 10.00 tot 16.00 uur op de Brummense markt te vinden met hun verkoopkraam.

  Tijdens de Open Imkerijdag kunnen bezoekers meer leren over bijen, hun leefomgeving en het belang van deze insecten. “Bijen zijn van onschatbare waarde voor onze ecosystemen en voedselvoorziening”, aldus de imkers. “Ze bestuiven niet alleen bloemen, maar ook groenten en fruit. Daarnaast leveren bijenproducten zoals honing, bijenwas, propolis en koninginnengelei, waardevolle stoffen voor menselijk gebruik.”
  Tijdens de open dag kunnen bezoekers met de imker meekijken in een bijenkast, zelf insecten zoeken in de tuin, hun kennis over insecten testen en genieten van gratis lekkernijen, zoals pannenkoeken en honingijs van Banketbakkerij Jolink. Er zijn rondleidingen te volgen door de bijentuin, waarbij een bijenkroeg en wespennest te bekijken zijn onder begeleiding van ervaren imkers. Ook het kunstwerk ‘De insectenstad’ van Oscar van Doorn is te zien. Als het mogelijk is, demonstreren de imkers het proces van honing slingeren. Zo niet, dan leggen ze het uit. Kinderen kunnen zelf een waskaars rollen en een bijenhotel maken voor solitaire bijen. De bijenstal van de Brummense imkervereniging is te vinden aan de Voorsterweg 46 in Brummen. De Open Imkerijdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

  imkersverenigingbrummen.nl/activiteiten