Landelijk Atelierweekend

  Binnenweg 2, Ellecom
  22 juni 2024
  11:00 uur


  DIEREN/ELLECOM – Drie ateliers in de gemeente Rheden openen hun deuren tijdens het Landelijk Atelierweekend op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni. Twee daarvan zijn te vinden in Ellecom, één in Dieren.

  Berend Smits uit Dieren nodigt geïnteresseerden uit om zijn houten beelden te komen bekijken en hem te ontmoeten. Zijn werkplaats ‘de Specht’ is te vinden aan de Dennenhof 16 in Dieren. Smits werd in maart 2016 enthousiast voor het maken van kunst tijdens een bezoek aan de overzichtstentoonstelling van Barbara Hepworth in het Kröller-Müller Museum. “Ik meldde me bij Ineke Keesom om de beginselen van het beeldhouwen te leren. Ineke had ervaring met zowel steen als hout. Ik koos voor de warme uitstraling van hout. Thuis werkte ik aanvankelijk buiten, waardoor mijn buren weleens konden denken dat er ergens een specht bezig was. Na de vergroting van onze schuur, kon ik daarin mijn werkplaats inrichten. De naam ‘Werkplaats De Specht’ was onvermijdelijk.” Op zaterdag én zondag in het atelierweekend is zijn werkplaats geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Zie ook werkplaatsdespecht.exto.nl.

  Miriam Verbeek werkt met wol en vezels die ze verwerkt tot zowel sieraden als viltschilderijen. Haar atelier bevindt zich heeft haar atelier aan de Binnenweg 2 in Ellecom. Ze vindt wol een fantastisch materiaal. “Het is zacht, isolerend, tactiel en je kan er zowel ruimtelijk als in het platte vlak mee werken.” Door de jaren heeft ze veel met het materiaal geëxperimenteerd en nieuwe technieken ontwikkeld. Onder de naam ‘atelier Vuurwater’ werkt ze samen met keramiste Els Bottema. Tijdens het atelierweekend zijn er viltschilderijen, sieraden en keramiek en vilt te bewonderen uit diverse periodes. Verder zijn er ook enkele keramische werken van Els Bottema te zien, te bewonderen en te koop. Het atelier is op zowel zaterdag als zondag in het atelierweekend geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Zie ook miriamverbeek.nl.

  Jacob Oosting heeft zijn atelier ‘De Smederij’ ter hoogte van de Zutphensestraatweg 27 in Ellecom. Het was vroeger de werkplaats van een smid en nu van een kunstenaar. Oosting maakt ruimtelijk werk, maar ook schilderijen, foto’s en grafiek. Tijdens het atelierweekend is hij op zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Meer informatie staat op jacoboosting.nl.