Spelwandeling rondom de wolf

  Parkeerplaats Het Sterrebos, Ellecom
  26 mei 2024
  14:30 uur


  DIEREN – De Zoomerij in Dieren houdt zondag 26 mei samen met IVN Veluwezoom een gratis spelwandeling rondom de wolf voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. De aanvang is 14.30 uur.

  Deelnemers leren de wolf beter kennen, waardoor ze zich beter een mening over het dier kunnen vormen. De één vindt de wolf een waardevolle aanwinst voor het bos, terwijl de ander het dier hier liever niet heeft. Wandelaars leren met behulp van een audiotour meer over het leven van wolvin Leia. Ze loodst hen door haar territorium en vertelt over haar leven en belevenissen.Tijdens de audiotour zijn er vragen waarmee deelnemers punten kunnen verdienen. De groep met de meeste punten wint het fotoboek ‘Wolf’ van Cees van Kempen. Voorafgaand aan de wandeling is er een presentatie van ongeveer een uur. Deze begint om 13.30 uur. Daarna gaan de participanten met de app op pad.

  De lezing start om 13.30 uur in de bibliotheek in Dieren. De wandeling is vervolgens om 14.30 uur vanaf parkeerplaats Sterrebos aan de Zutphensestraatweg in Ellecom. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Deelname is gratis, maar de organisatie ziet graag dat deelnemers zich van tevoren aanmelden via dezoomerij.nl/agenda of 0313-415476.
  Deze activiteit is onderdeel van het themaprogramma Breek uit je Bubbel. “De wereld is groter dan de bubbel waarin je leeft. Praten met onbekenden en bekenden met een andere mening is, anders dan we vaak denken, juist goed voor ons”, aldus Zoomerij. Het themaprogramma loopt tot en met december.

  zoomerij.nl/thema