Viering fusie kerken

  Dorpskerk, Rheden
  19 mei 2024
  10:00 uur


  REGIO – De Protestantse Gemeente Rheden en de Protestantse Gemeente Ellecom-De Steeg gaan fuseren tot één kerkgemeenschap. De fusieakte wordt op zondag 19 mei getekend.

  De Protestantse Gemeente Rheden en de Protestantse Gemeente Ellecom-De Steeg werken al jaren samen op allerlei gebieden. Eind 2022 werd de wens geuit om te gaan fuseren. In de daarop volgende periode hebben vertegenwoordigers van beide kerken de fusie voorbereid en een nieuwe organisatie neergezet.
  De aanstaande fusie mag rekenen op en groot draagvlak binnen beide kerken, melden de betrokken gemeentes. “Iedereen beseft dat het in een tijd van afnemende ledenaantallen verstandig is om de handen ineen te slaan en samen met vernieuwde energie als één kerk de toekomst in te gaan.”

  De Protestantse Gemeente te Rheden-Ellecom-De Steeg wil vooral een gastvrije kerkgemeenschap zijn, die laagdrempelig is en ruimte biedt aan mensen met uiteenlopende manieren van geloofsbeleving. Niet alleen voor de leden, maar ook voor de dorpsgenoten wil zij van waarde zijn. Daarom worden naast de vieringen op zondag allerlei activiteiten gehouden die openstaan voor iedereen. Zo wil de kerk een actief onderdeel zijn van de lokale dorpsgemeenschappen. De huidige predikanten Gert Janssen en Jan Willem Overvliet blijven ook na de fusie verbonden aan de Protestantse Gemeente te Rheden-Ellecom-De Steeg.

  Op zondag 19 mei, Eerste Pinksterdag, wordt de fusieakte getekend in een feestelijke viering in de Dorpskerk in Rheden. Deze begint om 10.00 uur en aansluitend is er koffie met gebak zijn, een glaasje om te toosten en vermaak voor iedereen. Iedereen is van harte welkom om deze bijzondere viering bij te wonen.