Loense Karmse

  Feestterrein Groenendaalseweg, Loenen
  9 mei 2024
  13:30 uur


  LOENEN – De Loenenaren maken zich weer op voor het grootste de kermis, in het dorp bekend als ‘de Loense Karmse’. De Groenendaalseweg in Loenen wordt er speciaal voor afgezet. Dit jaar is het weer drie dagen feest en wel op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 mei.

  Op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, begint het Loenense volksfeest. Voor de jeugd van de basisscholen is er om 13.30 uur in de feesttent een theatervoorstelling ‘Anders met Sander’. Er zijn traktaties en ook gratis kaartjes voor de attracties op de kermis.
  Voor de fietsliefhebbers is een puzzeltocht door Loenens natuur opgezet. Tussen 14.30 en 15.00 uur kan gestart worden bij de feesttent aan de Groenendaalseweg. De kermisattracties zijn deze dag vanaf 14.30 uur geopend. Vanaf dat tijdstip verzorgt DJ De Keet muziek in de feesttent.

  Ballonvaart

  Voor de beste deelnemer aan de puzzeltocht is er een plaats beschikbaar op een ballonvaart. De Loenense Oranjevereniging geeft op deze dag ook vijf plaatsen voor een ballonvaart weg. Leden kunnen tussen 15.30 en 17.30 uur een gratis lot afhalen bij het bestuur in de feesttent.

  Voorladers

  Vrijdagmorgen 10 mei is het vroeg dag voor de Loenenaren die meedoen aan het vogelschieten. Om 7.45 uur verzamelen de schutters, de koningen van 2023 en de muziekvereniging OLTO bij de Wilhelminalinde bij de RK Kerk. Om 20.00 uur vertrekt de stoet naar het schietterrein aan de Loenerschepersweg. Om 8.30 uur lossen de twee koningen van vorig jaar de eerste schoten. Er wordt weer geschoten met de ouderwetse voorladers. Na afloop is er een groot schuttersfeest in de feesttent.
  ’s Avonds is er om 20.00 uur Oranjebal in de feesttent met de bekende band The Night Flight. De toegang is vrij. Vrijdagavond om 22.30 uur is er een groot spetterend en knallend vuurwerk op het feestterrein.

  Vrouwenschuttersfeest

  Zaterdag 11 mei krijgen is het schuttersfeest voor de Loenense vrouwen, eveneens bij de feesttent aan de Groenendaalseweg. Om 10.00 uur beginnen de vrouwen met het schieten. Zij schieten met buksen. De animo om mee te doen is ieder jaar groter, daarom wordt er weer op twee vogels geschoten. De muziek tijdens het vogelschieten wordt verzorgd door DJ Rick Otten. Zaterdagmiddag speelt het dweilorkest ‘t Speult.

  Met een Oranjebal met het orkest Vangrail en DJ Jerinomo, die voor een daverend feest in de tent gaan zorgen, wordt De Loense Karmse afgesloten.

  kermisloenen.nl