Wandeling met boswachter

  Kasteel Rosendael, Rozendaal
  1 mei 2024
  14:00 uur


  ROZENDAAL – Tijdens de meivakantie en op Hemelvaartsdag zijn er diverse activiteiten te doen op kasteel & park Rosendael in Rozendaal.

  Woensdag 1 mei is het mogelijk om van 14.00 tot 16.00 uur met de boswachter op pad te gaan en de omgeving rondom het kasteel te ontdekken. Het is een afwisselende wandeling van circa 4 kilometer. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Op diezelfde dag, van 14.30 tot 16.00 uur, kunnen kinderen de cursus ‘Hoe word ik een prins of prinses?’ volgen, onder leiding van een hofdame. Hier leren ze deftige manieren en koninklijk dansen. De kinderen mogen in hun mooiste prinsen- of prinsessenkleren naar het kasteel komen.
  Hanna’floor van ‘De Rode Maan Muzikaal Verteltheater’ zal donderdag 2 mei de voorstelling ‘De Dankjewellebellen & de dappere dieren’ spelen om 13.00 uur en om 14.30 uur. Hanna’floor schrijft haar verhalen zelf en componeert haar eigen muziek. Op zondag 5 mei is er weer een Trotsmarkt op Rosendael. Van 12.00 tot 16.00 uur staan er kramen met ‘eerlijke en homemade vervaardigde producten, die origineel, smakelijk en mooi zijn’.
  Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, is het mogelijk met het hele gezin te speuren en te spelen in het prachtige park. Ontdek de Bedriegertjes, ga op zoek naar dierensporen en waterdiertjes en stap over de stapstenen. Ook kun je op deze dag de vroegere kasteelbewoners van Rosendael ontmoeten.

  glk.nl/rosendael