Filmhuis: The zone of interest

  Het Arsenaal, Doesburg
  8 mei 2024
  20:00 uur


  DOESBURG – ‘The zone of interest’ en ‘Scrapper’ zijn deze week te zien bij FIlmhuis Doesburg. Ze worden vertoond in Het Arsenaal.

  Vrijdag 3 mei en woensdag 8 mei om 20.00 uur wordt ‘The zone of interest’ vertoond. Kampcommandant Rudolf Höss, zijn vrouw Hedwig en hun kinderen wonen in een villa op een stukje grond naast de muur van het concentratiekamp Auschwitz. Ze streven ernaar om hun ideale leven te leiden met moes- en bloementuin, kas en kinderbadje. Hedwig heeft hier haar persoonlijke mini-Versailles gebouwd en niemand zal dat van haar afpakken. Ook de Führer zelf niet. En al helemaal niet de dreigende overplaatsing van manlief. ‘The zone of interest’ is een film over de banaliteit van het kwaad en de mechanismen van wegkijken.

  Donderdag 9 mei is om 14.30 uur ‘Scrapper’ te zien. De 12-jarige Georgie leeft haar leven in Londen, zoals ze dat zelf wil. Sinds de dood van haar moeder zorgt ze voor zichzelf. Om haar levensonderhoud te bekostigen runt ze samen met haar beste vriend Ali een handeltje in gestolen fietsen. Aan de bemoeienissen van sociaal werkers of andere volwassenen heeft ze geen behoefte. Erg blij is ze dan ook niet als op een dag, na jaren van afwezigheid, haar vader over de schutting klimt en het huis betrekt alsof hij nooit is weggeweest. ‘Scrapper’ is een empathische verkenning van stevige onderwerpen met een prettig lichte toets, een charmante feel-goodfilm.

  reserveren: filmhuis-doesburg.nl