Koningsdagactiviteiten

  Binnenstad, Doesburg
  27 april 2024
  09:00 uur


  DOESBURG – Kinderactiviteiten, volop muziek en natuurlijk het traditionele vogelschieten. Doesburg en Oranje heeft weer gezorgd voor een mooi programma voor Koningsdag.

  De dag begint al vroeg met om 8.30 uur een reveille vanaf de Martinitoren. Om 9.00 uur luiden de kerkklokken. Daarna is er de hele ochtend muziek in de binnenstad. Drumfanfare St. Anna uit Iud-Zevenaar, Drum- en Showfanfare DES uit Doetinchem en Gelreband uit Dieren maken een rondgang. Ook draaiorgel Erica klinkt. In de Gasthuiskerk is om 10.30 uur een koffieconcert door Opera Gelderland-Oost. Van 13.00 tot 17.00 uur verzorgt Sterns of the Sky straattheater. Daarnaast open dweilorkesten de Busband, de Onbekende Band, de Duitekluiters en Marching & Stageband Arnhem door de stad.
  Op het podium bij Stadsbierhuys de Waag is een optreden van de Glamrocks. Bij ’t Gilde Café staat Move Your Mind op het podium, Tonny Magendans zingt bij Brasserie de Poort en Maarten Jansen bij Bruut.

  In de ochtend is er bovendien de koningsfietstocht, die start vanaf de kraam van Doesburg en Oranje in de Kerkstraat. Op de markt is er een kinderrommelmarkt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, georganiseerd door Scouting Isala. Kinderen kunnen de hele dag terecht op het springkussen en de bungeerun op de Markt en ze mogen straattekenen en slaan op de Kop van Jut.
  Om 10.00 uur gaat het vogelschieten van start. Iedereen van 18 jaar en ouder kan een poging doen de nieuwe koning of koningin van Doesburg te worden. Hij of zij wordt om 14.00 uur gehuldigd in de Koepoortstraat en krijgt een vendelhulde door Schutterij Oranje. Er is muziek van het Muziekcorps der Voormalige Schutterij.
  De musea zijn deze dag geopend en in de raadszaal van het stadhuis is een postzegeltentoonstelling door de filatelistenvereniging. Om 11.00, 12.30, 14.00 en 15.30 uur is het mogelijk de Martinitoren te beklimmen. Om 12.15 en 14.00 uur vertrekt er een gids voor een stadswandeling.