Zeskamp junioren

  Feestterrein, Hummelo
  27 april 2024
  11:30 uur


  HUMMELO – Koningsdag betekent in Hummelo al jarenlang dat er een spectaculaire zeskamp wordt gehouden waar jong en oud aan kunnen meedoen. De organisatie is in handen van Hummelo en Oranje.

  Deelnemers en publiek stellen zich om 10.45 uur op bij basisschool De Woordhof en gaan daarna onder begeleiding van muziekvereniging Hummelo en Keppel naar het feestterrein. Hier gaat de 22e editie van de zeskamp van start.
  Er is een juniorenronde voor kinderen uit de basisschoolgroepen 3 tot en met 8. Zij strijden op de onderdelen Bblock/Kapla-stapelen, het wokspel, een stormbaan en skilopen. Dit duurt van 11.30 tot 12.30 uur.

  Vanaf 13.30 uur wordt er gestreden door de volwassenen. Zij doen hun best met Bblock/Kapla-stapelen, het wokspel, een stormbaan, spieker sloan, levensgroot puzzelen en een bigbag-loop. Daarnaast kan iedereen meedoen aan het spel tonknuppelen, dat door de organisatie wordt omgeschreven als een ‘zeer spannend en amusant spel, dat zorgt voor hilariteit voor deelnemers en toeschouwers’. Dit is voor iedereen van 15 jaar en ouder en aanmelden kan ter plekke.

  Op het terrein is een hapje en drankje te koop. Voor de jongere kinderen is er een attractie en een springkussen. Aan het eind van de middag worden de prijzen uitgereikt, waarna er een gezellige nazit is met muziek in de tent.