Historisch café

  Het Arsenaal, Doesburg
  25 april 2024
  19:30 uur


  DOESBURG – De derde editie van het Historisch café Doesburg op donderdag 25 april bestaat uit vier programmaonderdelen. Na de opening door gastheer Arthur Balduk van Het Arsenaal volgt een lezing in twee delen over historische documenten, een belangrijke bron van informatie.Er wordt verteld hoe deze bronnen worden ontsloten.

  Alexandra Daniels is coördinator Archieven en Collecties bij Metamorfoze, het programma van de Koninklijke Bibliotheek voor behoud en duurzame toegang tot het papieren erfgoed van Nederland. Daniels vertelt over de ontsluiting van de Doesburgse Brievencollectie, die ooit deel uitmaakte van het voormalige Postmuseum en nu bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ligt. Ton Pos is lid van de archiefwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh, die zich bezighoudt met oude handschriften uit het stadsarchief van Doesburg. Pos legt uit wat de werkgroep doet, wat daarbij komt kijken en wat de resultaten zijn. Deze lezing begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk.

  Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Doesburg Vertelt en Het Arsenaal Doesburg, met medewerking van Stad en Ambt Doesborgh. Het Historisch café Doesburg probeert evenementen en initiatieven die betrekking hebben op de geschiedenis van Doesburg bij elkaar te brengen. Het café is een oorspronkelijk idee van voormalig voorzitter van Stad en Ambt Doesborgh, Rinus Rabeling. De edities nieuwe stijl zijn een initiatief van de gemeente Doesburg.

  Na de lezing volgen nog agendameldingen voor de komende periode van alle deelnemende organisaties. De avond wordt afgesloten met een informeel overleg waarin activiteiten op elkaar kunnen worden afgestemd. Het programmagedeelte na de lezing is besloten en alleen toegankelijk voor aangemelde organisaties en personen.