Filmhuis: Wicked little letters

  Het Arsenaal, Doesburg
  24 april 2024
  20:00 uur


  DOESBURG – In Het Arsenaal in Doesburg zijn de komende week verschillende films te zien. Het programma omvat twee komedies en een documentaire.

  Op woensdag 24 april wordt om 20.00 uur de mysteriekomedie ‘Wicked little letters’ vertoond. De inwoners van Littlehampton schrikken zich een hoedje wanneer aanstootgevende en obscene brieven in hun brievenbus opduiken. Ze denken dat de pittige Rose in haar pen is gekropen. Een groep vrouwen besluit het mysterie te ontrafelen. Ooit waren de vrome Edith en de grofgebekte Rose bevriende buren, maar hun verschillen bleken te groot. Sinds ze niet meer op goede voet naast elkaar kunnen wonen is het mis in het dorp. De inwoners wijzen Rose aan als dader. Maar is dat wel zo?

  Donderdag 25 april is er weer een matinee om 14.30 uur. Dan wordt de documentaire ‘Breaking social’ vertoond. Alle samenlevingen zijn gebaseerd op het idee van een sociaal contract. Er wordt ons verteld dat we als we hard werken, als we anderen met respect behandelen, als we ons aan de regels houden, beloond zullen worden. Maar dan zijn er ook degenen die de regels overtreden, gebruik maken van belastingparadijzen en winsten oogsten zonder iets terug te betalen aan de samenleving. In deze documentaire worden de wereldwijde patronen van kleptocratie en extractivisme onder de loep genomen. Dit aan de hand van onder andere een vermoorde onderzoeksjournalist op Malta, een opgedroogde rivier in Chili en de arme staat West-Virginia, waar al een eeuw gas, kolen en olie wordt gewonnen. ‘Breaking social’ is ook op zondag 28 april om 20.00 uur te zien.

  Op vrijdag 26 april en woensdag 1 mei om 20.00 uur draait de komedie ‘Neem me mee’ te zien. Enkele 70-plussers die elkaar niet kennen gaan op een busreis naar Zuid-Frankrijk. Reisleider Thijs (Minne Koole) heeft de organisatie ervan zwaar onderschat. Maar gaandeweg de vakantie ontstaan er vriendschappen, worden geheimen gedeeld en stappen de oudere reizigers steeds meer uit hun comfortzone.

  Reserveren: filmhuis-doesburg.nl