Villaparkconcert

  Vijver, Velp
  27 april 2024
  18:00 uur


  VELP – Op Koningsdag is er weer de bekende Koningsmarkt aan de Rozendaalselaan in Velp. Daarnaast heeft Velp voor Oranje diverse andere activiteiten op het programma voor zaterdag 27 april.

  Hart van de viering is, zoals altijd, de Koningsmarkt. Particulieren uit Velp en omliggende dorpen en stad verkopen hun spullen uit zolders en kelders. Harry van der Brug verzorgt de grote boekenmarkt voor het Gezondheidscentrum aan de Rozendaalselaan. De Velpse Koningsmarkt is uitgegroeid tot de grootste particuliere markt in Oost-Nederland met meer dan tweehonderd kramen en grondplaatsen en meer dan dertigduizend bezoekers. Toch blijft het er altijd gemoedelijk en gezellig.
  Op de Hoofdstraat, Emmastraat en Oranjestraat houdt BIZ Centrum Velp een Oranjebraderie, waar plaatselijke winkeliers hun koopjes aanbieden, maar ook handelaren uit het hele land van alles verkopen. Voor kinderen zijn er leuke attracties.
  Piet van der Erf uit Duiven is present met zijn draaiorgel, er zijn nostalgische ijscokarren, de Bosnische vereniging zorgt al vele jaren voor koffie met Bosnisch gebak en Harmonie Unisono Velp speelt van 11.00 tot 13.00 uur ter hoogte van Maassen van den Brink.

  Opening

  De dag begint om 9.30 uur met een aubade op De Overtuin door Harmonie Unisono Velp. Er is gratis koffie en limonade voor iedereen en banketbakkerij Teunissen trakteert op oranje slagroomsoesjes. Om 10.00 uur spreekt burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden en na het Wilhelmus worden er duizenden bellen de lucht in geblazen.

  Kinderactiviteiten

  Tijdens het aansluitende straattekenen voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar knoopt een ballonnenclown leuke dierfiguren van vrolijk gekleurde ballonnen. Scouts van de Velpsche Woudloopers delen gratis vlaggetjes uit en gratis bellenblaas voor alle kinderen. De jeugd kan zich daarna van 11.00 tot 16.00 uur uitleven op de kinderspelletjes op het Burgemeester Brandtplein, die woren begeleid door leden van Scouting de Markesteen. Hier is ook de populaire kinderkleedjesmarkt, georganiseerd door de buurtvereniging, die om 10.00 uur begint.

  Vogelschieten

  Even voor 12.00 uur wordt de schutterskoning van vorig jaar door koetsier en oud-Velpenaar Hans Heus in een koets met paarden naar het Gezondheidsplein gereden om zijn titel te verdedigen. Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich vanaf 11.00 uur ter plaatse inschrijven en een poging doen om de volgende schutterskoning te worden.

  Villaparkconcert

  In alle rust napraten kan vanaf 18.00 uur op een groot en gezellig terras met honderden lampjes aan de rand van de vijver van de Vijverlaan. Rondom de vijver zijn tientallen Oldtimers opgesteld. In de vijver varen radiografisch bestuurbare bootjes. Er wordt ijs, koffie, fris, bier en wijn geserveerd door leden van studentenvereniging Arboricultura. Zij zorgen ook voor broodjes hamburger (ook vegan) vanaf de barbecue.
  Tot 20.00 uur loopt accordeoniste Henny de Kievit rond met een zingende troubadour. Van 20.00 tot 21.30 uur speelt de Storyville Jassband uit Arnhem traditionele jazz en new Orleans revival vanuit een muziektent aan de wal. Ook dit slotevenement van Koningsdag is gratis te bezoeken.

  velpvoororanje.nl