Kleedjesmarkt

  Kostersweide, Loenen
  27 april 2024
  11:00 uur


  LOENEN – Koningsdag op zaterdag 27 april wordt in Loenen door jong en oud gevierd. De Nationale Feest- en Herdenkingsvereniging Loenen heeft voor deze dag weer de medewerking gekregen van een groep enthousiaste Loenenaren die er samen weer een vrolijke dag van gaan maken.

  Volgens traditie gaat de muziekvereniging OLTO weer een muzikale tocht maken door Loenen. De muzikanten willen met hun marsmuziek een vrolijke tintje geven aan deze de Loenense Koningsdag. Om 11.15 uur wordt gestart bij het Dorpscentrum De Brink, de muzikanten maken dan een muzikaal rondje door het dorp.

  Het feest speelt zich deze dag weer af op het veldje bij de Brink dat de Kostersweide wordt genoemd. De kinderen kunnen daar al vroeg terecht, want om 11.00 uur begint daar de kleedjesmarkt. Hier kunnen kinderen hun spulletjes verkopen.
  In de tent kunnen de kinderen zich ook laten schminken van 13.00 uur tot 16.00 uur. Het vogelschieten voor de schooljeugd is vorig jaar voor de eerste keer gehouden. Dit was meteen een groot succes. Een goede reden om dit jaar weer te herhalen. De Oranjevereniging nodigt de jeugd van 8 tot 16 jaar uit om mee te doen op het schieten op een houten vogel. Het bestuur zorgt weer voor een goede begeleiding van de jeugdige schutters. Het schieten begint om 14.00 uur en gaat door tot 16.00 uur.

  De werkgroep Loenens Vroagenvuur heeft ook weer van zich laten horen. De grote dorpsquiz vindt plaats op 14 september. De groep houdt nu op Koningsdag vanaf 14.00 uur op het terrein al leuke activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. Men kan aanmelden voor groepen vanaf twee personen, maar ook met het gehele gezin. DJ Con Nalez verzorgt de muziek van 15.00 tot 19.00 uur.