Try-out Robin Borneman

  Podium Doesburg, Doesburg
  13 april 2024
  20:00 uur


  DOESBURG – Zanger en verhalenverteller Robin Borneman brengt op zaterdag 13 april een try-outshow met veel nieuwe songs van zijn soloalbum, dat in september verschijnt. Dit doet hij vanaf 20.00 uur bij Podium Doesburg.

  De muziek van zanger en verhalenverteller Robin Borneman is rijk aan klanken en zit vol betekenis, poëzie en symboliek. Zijn kenmerkende stem wordt vaak omschreven als ‘wanhopig maar mooi’. Met zijn filmische geluid, met elementen van rock, folk, blues, americana en klassiek heeft Borneman een uniek muzikaal erfgoed opgebouwd.
  Geïnspireerd door songwriters als Tom Waits, Johnny Cash en Bob Dylan kwam Robin Borneman als tiener de muziekscene binnen. Nog voor zijn 25e bracht hij vijf albums uit. Met zijn zesde album ‘Home’ werd hij landelijk bekend. Ook aan andere kant van de wereld werd hij opgemerkt. Paul O’ Neill van de Amerikaanse Symfonische Rockband Trans-Siberian Orchestra (TSO) ontdekte hem op YouTube en was onder de indruk van zijn ‘whiskey-stem’. Sinds dat moment toert Robin regelmatig als zanger van TSO en treedt hij op voor volle zalen in de VS, Canada en Europa. Zijn optreden op het Duitse Wacken Open Air, met 80.000 bezoekers, was een van de vele hoogtepunten. In 2020 bracht hij het compilatiealbum ‘Echoes: A Home Recording Collection’ uit, met tien nummers die hij in zijn jonge jaren opnam.

  Foto: Willem Melsen

  podiumdoesburg.nl