Kermis

  De Vlashof, Velp
  5 april 2024
  13:00 uur


  VELP – Van donderdag 4 tot en met zondag 7 april houdt de Velpse Oranjevereniging weer de Oranjekermis in het centrum van het dorp. Traditiegetrouw op parkeerterrein De Vlashof achter Albert Heijn. De kermis is alle dagen open van 13.00 tot 23.00 uur.

  Op alle Velpse en Rozendaalse Basisscholen en kinderdagverblijven worden kortingsmuntjes uitgedeeld voor de kermis. Een cadeautje van Velp voor Oranje. Een ander cadeautje is dat alle jonge en oudere mensen met een beperking via SIZA zijn uitgenodigd om vrijdagmiddag 5 april van 13.30 tot 15.00 uur gratis de kermis te bezoeken. Ook thuiswonende gehandicapten zijn van harte welkom. Burgemeester Carol van Eert zal hen om 14.00 uur officieel begroeten. En hij zal velen van hen daarna begeleiden in de diverse kermisattracties. Leden van wijkvereniging Daalhuizen-Oost en studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein helpen ook daarbij. De attracties draaien langzamer en de muziek staat zachter. Na afloop zijn er oliebollen en frisdrank voor iedereen en krijgen alle bezoekers een verrassing.

  Spectaculair op de Velpse kermis is de enorme trampoline. Verder kunnen bezoekers avonturen beleven in het spookhuis heen en weer schudden in de cakewalk, een ritje maken in de vrolijke achtbaan of in de draaimolen. Uiteraard mag het ballen gooien en touwtje trekken niet ontbreken op de kermis. Behalve een ouderwetse poffertjeskraam, zijn er ook weer de overheerlijke oliebollen te koop.
  De kermis brengt vooral gezelligheid in het dorp, maar is ook de belangrijkste bron van inkomsten voor Stichting Velp voor Oranje. “Zonder Kermis geen Koningsdag”, vertelt penningmeester Vito Papa. “Geniet dus nu van de kermis en verheug je daarna op een hele dag samen Koningsdag vieren in Velp.”