Filmhuis: Io Capitano

  Het Arsenaal, Doesburg
  14 april 2024
  20:00 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont de komende tijd diverse films. De voorstellingen zijn in de filmzaal van Het Arsenaal.

  De kinderfilm ‘Jippie no more!’ draait op zaterdag 6 april om 14.00 uur en zondag 7 april om 11.00 uur. De film geeft een frisse kijk op familiegedoe. De 16-jarige Jaap Peter wordt tijdens voorbereidingen van het huwelijk van zijn oudere zus voor het eerst verliefd. Jaap Peter heeft het syndroom van Down. Wanneer het meisje van zijn dromen echter blijkt te vallen op zijn jongere zusje, heeft Jaap Peter geen zin meer in het feest.

  De documentaire ‘Gerlach’ is te zien op woensdag 10 april om 20.00 uur “En de boer, hij ploegde voort.” Boer Gerlach tracht al een halve eeuw zijn menselijke waardigheid te behouden terwijl de krachten van de samenleving op zijn bestaan inbeuken. Gerlach is de laatste boer (akkerbouwer) van Amstelveen. Hij woont al zijn hele leven op de boerderij in een simpel houten huisje. Het is een man ‘uit één stuk’, maar om hem heen heeft hij alles zien veranderen.

  ‘Io Capitano’ is een gedramatiseerde documentaire en te zien tijdens een matineevoorstelling op donderdag 11 april om 14.30, maar ook tijdens een reguliere zondagavondvoorstelling op zondag 14 april om 20.00 uur. De neven Moussa en Seydou wonen in een sloppenwijk in Dakar en dromen van een muziekcarrière in Europa. Ondanks alle waarschuwingen om niet te vertrekken beginnen de jongens aan hun reis naar Europa. Hiervoor moeten ze de woestijn in Dakar en de zee trotseren.

  ‘All of us Strangers’ is de titel van de film die te zien is op vrijdag 12 en woensdag 17 april, beide keren om 20.00 uur. Het verhaal draait om de eenzame veertiger Adam die als scriptschrijver in Londen woont en zijn vrije tijd vooral vult met tv-kijken en chips eten. Hij is veel bezig met zijn ouders die dertig jaar geleden zijn verongelukt. Wanneer hij op een dag zijn ouderlijk huis bezoekt, gebeurt er iets bijzonders: zijn vader en moeder zijn daar en zien er precies zo uit als toen ze dertig jaar geleden stierven.

  Reserveren: filmhuis-doesburg.nl