Opening Zoomerij

  Ericaplein 5, Dieren
  6 april 2024
  09:45 uur


  DIEREN – Zaterdagochtend 6 april is er een feestelijke opening van de Zoomerij in Dieren. Sinds 1 januari 2024 is dit de nieuwe naam van de Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ, die zijn gefuseerd. Wethouders Ronald Ter Hoeven en Paul Hofman van de gemeente Rheden zijn bij de opening te gast.

  Tijdens de opening spelen theatermakers Dik en Pier de familievoorstelling ‘Vrienden door dik & dun’. Een vrolijke, muzikale familievoorstelling over de allerbeste vrienden Dik en Pier. Ze wonen in dezelfde straat en komen iedere dag bij elkaar over de vloer. Dik en Pier spelen, lachen, stoeien, kletsen en maken altijd muziek, want van muziek worden ze blij. Overal waar Dik en Pier spelen, zingt iedereen mee. Binnen de kortste keren staat de hele boel op z’n kop. Ze voelen zich overal thuis. Bij die gekke Ome Piet bij wie alles mag. Op de boerderij van Boer Bert, waar het een beestenboel is. Onderweg ontdekken Dik en Pier dat thuis soms ook ver weg kan zijn. Zoals bij buurjongen Mo, die zijn vriendinnetje Samira heeft moeten achterlaten, in een land ver weg van hier. Dik en Pier hebben zich laten inspireren door het muzikale repertoire van Tom Waits en tekstueel door de prachtige kindergedichtenbundels van Theo Olthuis, bekend van onder meer Sesamstraat en Klokhuis.

  De voorstelling is op zaterdag 6 april van 9.45 tot 11.00 uur in de Zoomerij Dieren. De voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar. Voorafgaand aan de voorstelling zullen de wethouders een kort openingspraatje houden. Bezoekers krijgen bij aanvang iets lekkers te eten en drinken aangeboden om de opening van de Zoomerij te vieren.Kaarten voor de familievoorstelling kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar via dezoomerij.nl/agenda.