Filmhuis: Coup de chance

  De Bundel, Dieren
  5 maart 2024
  20:00 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont de komende week twee films in De Bundel in Dieren. Vrijdag 1 maart om 20.00 uur en zondag 3 maart om 14.30 uur is de documentaire ‘Vogels kun je niet melken’ te zien. Dinsdag 5 maart wordt om 20.00 uur ‘Coup de chance’ vertoond.

  In ‘Vogels kun je niet melken’ kijkt boer Bote de Boer uit Tjerkwerd Súdwest-Fryslân reikhalzend uit naar de komst van de grutto. In heel Friesland laat deze weidevogel zich nauwelijks nog zien, maar bij hem blijft hij komen, in groten getale zelfs. Ook dit jaar is alles gereed voor zijn komst. Het grondwater staat hoog, de plasdrassen zijn aangelegd. En het ouderwetse weidegras zit bomvol kruiden en insecten, precies zoals de grutto’s het graag hebben. Bote’s vrouw Astrid gunt haar man zijn vogels. Als ze met zijn tweeën waren, mocht hij van haar zijn gang gaan. Maar ze zijn niet met zijn tweeën, ze hebben vijf kinderen. De oudste zonen willen de boerderij graag in de toekomst overnemen. Maar dan moet er nog wel steeds een boerderij om over te nemen zijn.

  ‘Coup de chance’ gaat over Fanny en Jean. Ze lijken het ideale koppel: ze zijn succesvol in hun werk, wonen in een appartement in een van de mooiste wijken van Parijs en ze lijken nog net zo verliefd als wanneer ze elkaar ontmoetten. Maar wanneer Fanny bij toeval haar vroegere middelbare schoolvriend Alain tegenkomt, komt haar wereld op zijn kop te staan. Ze zien elkaar snel weer en hun relatie wordt meer en meer intiem.

  filmhuisdieren.nl