Opening energiewinkel

  Domeinlaan 2, Dieren
  10 februari 2024
  11:15 uur tot 23:59 uur


  DIEREN – Op zaterdag 10 februari om 11.15 uur opent de Energiewinkel in de Ontmoetingskerk in Dieren haar deuren. De ingang van de winkel is aan de achterkant van de kerk aan de Domeinlaan.
  De Energiewinkel is een initiatief van Werkgroep Duurzaam Dieren-West (WDDW) en de gemeente Rheden. Inwoners van de gemeente Rheden kunnen hier vanaf 10 februari tijdens openingstijden vrijblijvend binnenwandelen als zij vragen hebben over energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van hun woning, het plaatsen van zonnepanelen en het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Maar ook als zij vragen hebben over de subsidiemogelijkheden voor duurzaamheidsmaatregelen.
  In oktober 2023 heeft de gemeenteraad het Wijkuitvoeringsplan Dieren-West vastgesteld. De wijk Dieren-West is de eerste wijk in de gemeente Rheden die de komende jaren aardgasvrij moet worden. De opening van de Energiewinkel is de eerste stap om wijkbewoners te ondersteunen in dat proces, maar ook inwoners van buiten de wijk kunnen hier terecht voor informatie.