Filmhuis: Les Cyclades

  De Bundel, Dieren
  13 februari 2024
  20:00 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren heeft de komende week drie films op de agenda. Op vrijdag 9 februari om 20.00 uur is ‘Anatomy of a fall’ te zien. Zondag 11 februari om 14.30 uur wordt ‘Jeanne du Barry’ vertoond. ‘Les Cyclades’ is de film die dinsdag 13 februari vanaf 20.00 uur te zien is. De films worden vertoond in de Bundel in Dieren.

  ‘Anatomy of a fall’ draait om Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel. Ze wonen sinds een jaar in een afgelegen chalet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt, wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleed.

  In ‘Jeanne du Barry’ jaagt de jonge Jeanne Vaubernier naar een hogere status dan de arbeidsklasse waar ze uit komt. Door haar charmes lukt het haar om stapje voor stapje de sociale ladder te bestijgen. Wanneer ze koning Lodewijk XV ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Ze wordt zijn courtisane. Een schandaal in Versailles, want niemand wil een straatmeisje aan het hof.

  In ‘Les Cyclades’ gaat Blandine op een trip met haar vriendin Magalie. Ze maken de reis waar ze als tieners al van droomden en gaan naar Amorgos, het prachtige Griekse eiland waar hun favoriete film ‘Le Grand Bleu’ werd opgenomen. Eenmaal op hun bestemming blijkt dat Blandine en Magalie wel heel verschillende ideeën hebben over vakantie, de liefde en het leven. Les Cyclades is een zomerse komedie over vriendschap, ouder worden en leren loslaten. De film toont de kracht van vrouwen die de vreugde van het leven herontdekken op de achtergrond van pittoreske dorpjes en zonnige stranden.

  filmhuisdieren.nl