Kindercarnaval

  Krakershol, Klarenbeek
  9 februari 2024
  14:00 uur


  KLARENBEEK – ’t Neutendarp Klarenbeek staat ook dit jaar weer helemaal in het teken van carnaval. In het weekend van donderdag 8 februari tot en met zondag 11 februari staat het dorp op z’n kop. Carnavalsvereniging De Neutenkrakers zorgt weer voor een uitgebreid feest. Dit alles wordt gehouden in residentie Het Krakershol in Klarenbeek, gevestigd in Gewoon Neut, voorheen De Nieuwe Zweep.

  Traditioneel is op de donderdagavond voor het carnaval het Bouwerscafé. Na maanden voorbereidingen is het tijd om het carnavalsweekend te openen. De aanvang van de avond is om 21.00 uur. De toegang is gratis.
  Vrijdag is van 14.00 uur tot 15.30 uur het kindercarnaval voor alle kinderen tot en met groep 4. Aan deze doe-, dans-, spring- en discomiddag ontbreekt natuurlijk niet de polonaise en vrolijke carnavalsmuziek. De entree is 2,50 euro. Van 19.30 uur tot 21.00 uur is er het carnavalsfeest voor de jeugd vanaf groep 5 tot 14 jaar. DJ Erik verzorgt de feestmuziek. De entree is 5 euro. Vanaf 21.30 uur is Het Krakerscafé open. Speciaal voor ‘de jeugd van toen’.

  Zaterdag is de grote optocht. De optocht start om 12.30 uur aan de Hoofdweg bij de Goorweg. Dit jaar doen weer ruim zeventig praalwagens en loopgroepen mee. Een jury gaat alle deelnemende wagens en groepen kritisch bekijken. Op verschillende onderdelen wordt gelet en punten toegekend.
  Vanaf 14.30 uur is er feest in het Krakershol. Rond 17.30 uur is de prijsuitreiking van de optocht gepland. Er is parkeergelegenheid bij de Protestante kerk aan de Woudweg, MFC aan de Bosweg en aan diverse toegangswegen
  Zaterdagavond zal Magnus in de zaal staan om het grote carnavalsfeest te vieren. En natuurlijk is er de extra grote Stuitertent, waar de hardstyle carnavalsvierder volledig los kan gaan. Dit jaar zijn er vele DJ’s, waaronder The Purge & Play.
  De Neutenkrakers sluiten zondag af met Crazy Sunday het gezellige carnavalsfeest af met Magnus & Loco Loco Show.