Filmhuis: Coup de chance

  Het Arsenaal, Doesburg
  14 februari 2024
  20:00 uur tot 23:59 uur


  DOESBURG – De komende weken zijn er volop films te zijn bij Filmhuis Doesburg. Deze worden vertoond in de filmzaal van Het Arsenaal.

  Vrijdag 9 februari en woensdag 14 februari is het ouderwets genieten met ‘Coup de chance’, de laatste film van Woody Allen waarin een relatiedrama een moordmysterie wordt. De film draait om een klassieke liefdesdriehoek. Fanny is ogenschijnlijk gelukkig getrouwd met de steenrijke Jean. Maar dan loopt ze op straat een oude jeugdvriend tegen het lijf die ze jarenlang niet heeft gezien. Fanny en Alain beginnen een affaire, die verstrekkende gevolgen krijgt.

  Donderdag 15 februari is er om 14.30 uur een matinee met ‘Juniper’. Deze film is ook zaterdag 18 februari om 20.00 uur te zien. Sinds het overlijden van zijn moeder zit de17-jarige Sam in een neerwaartse spiraal. Op een dag hoort hij dat zijn oma Ruth bij hem thuis intrekt. Ruth was oorlogsfotografe en zit in een rolstoel. Ze heeft een grote levenslust en trek in alcohol. Aanvankelijk botert het niet tussen de twee. Toch komen deze ploeterende zielen nader tot elkaar. Dit familiedrama laat rouw, ouder-kindzeer, volwassenwording, eenzaamheid, hernieuwde waardering voor elkaar en een naderend afscheid zien. Zware kost, maar de hoofdpersonen zijn rap van tong en hun zwarte humor brengt lucht.

  Vrijdag 16 en woensdag 21 februari is de film ‘Das Lehrerzimmer’ te zien. Carla Nowak, net begonnen als wiskunde- en gymlerares, wordt fijntjes toegebeten dat het haar niet past om de onderzoeksmethoden van haar collega’s in twijfel te trekken. Er wordt gejat op school, dan moet toch worden uitgezocht wat leerlingen daarover weten? Daar staat Carla dan met haar idealen, lijnrecht tegenover een schoolregime. Spannend wordt het als Carla, uit verontwaardiging over de achterdocht jegens haar leerlingen, besluit haar eigen verdenking te testen. Niet in de klas, maar in de lerarenkamer. Voor ze het weet overschrijdt ze een grens en ontketent ze een reeks gebeurtenissen met grote gevolgen. Een ‘veilig schoolklimaat’ lijkt verder weg dan ooit.

  filmhuis-doesburg.nl