Filmhuis: Squaring the circle

  Het Arsenaal, Doesburg
  7 februari 2024
  20:00 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont de komende week meerdere films in Het Arsenaal. De film ‘Reality’ is te zien op donderdag 1 februari om 14.30 uur en zondag 4 februari om 20.00 uur. Vrijdag 2 en woensdag 7 februari om 20.00 uur is de muziekfilm ‘Squaring the circle’ te zien. Jonge filmliefhebbers kunnen genieten van ‘Stoere Frans en de gestolen juwelen’, op zaterdag 3 februari om 14.00 uur en op zondag 4 februari om 11.00 uur. Tot slot is op dinsdag 6 februari om 20.00 uur nogmaals de documentaire ‘Human forever’ te zien.

  In ‘Reality’ wordt Winner verdacht van het lekken van geheime documenten over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Een jaar later wordt ze thuis opgewacht door twee FBI-agenten met een huiszoekingsbevel. Terwijl haar huis binnenstebuiten wordt gekeerd, onderwerpen de twee agenten Winner in een zijkamer aan een verhoor. Alle dialogen in de film zijn gebaseerd op de transcriptie van dit verhoor. Alleen wat er door de FBI-agenten en de verdachte is gezegd, wordt weergegeven. ‘Reality’ is een film over waarheid en geheimhouding in een democratie, over een klokkenluider in het Trumptijdperk, die keihard werd aangepakt.

  ‘Squaring the circle’ is een film van Anton Corbijn. In zijn kenmerkende zwartwit-stijl vertelt Corbijn het verhaal van Storm Thorgerson en Aubrey ‘Po’ Powell, kunstenaarsduo Hipgnosis.Ontwerpers die het met hun surrealistische visioenen in de jaren zestig tot rock royalty schopten. Corbijn krijgt hierbij anekdotische hulp van een reeks wereldsterren, onder wie Paul McCartney, Peter Gabriel, Roger Waters en David Gilmour, Robert Plant en Jimmy Page, en Noel Gallagher.

  In de kinderfilm ‘Stoere Frans en de gestolen juwelen’ begint de zomervakantie van Frans niet best als zijn twee beste vrienden niet meer met elkaar praten. Ze maken ruzie en daar wil hij wat aan doen. Om zijn vrienden weer bij elkaar te krijgen stelt hij voor om als echte detectives uit te zoeken wie de inbreker is die de buurt onveilig maakt. Ze gaan enthousiast aan de slag en komen achter onverwachte geheimen.