Filmhuis: Zomervacht

  De Bundel, Dieren
  26 januari 2024
  20:00 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont de komende week ‘Zomervacht’ en ‘Sweet dreams’. De films zijn te zien in De Bundel in Dieren en beginnen om 20.00 uur.

  ‘Zomervacht’ is te zien op dinsdag 23 en vrijdag 26 januari. Joël in ’t Veld uit Dieren speelt een grote rol in deze film en is present bij de voorstelling. Samen met zijn moeder zal hij voorafgaand aan de vertoning van de film vragen van het publiek beantwoorden en zo meer vertellen over wat cerebrale parese kan betekenen. In ‘Zomervacht’ speelt hij de gehandicapte broer van Brian, die met de zorg wordt opgescheept. Brian worstelt en weet niet hoe hij moet zorgen voor iemand waarvan hij niet weet wat hij nodig heeft.

  ‘Sweet dreams’, te zien op dinsdag 30 januari, speelt zich af op een afgelegen Indoneisch eiland, in de nadagen van het koloniale tijdperk. De Nederlandse suikerfabrikant Jan valt plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe. Hun vervreemde zoon Cornelis en zijn hoogzwangere vrouw Josefien komen over vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen.