Lezing IJssel

  Podium Doesburg, Doesburg
  29 januari 2024
  20:00 uur


  DOESBURG – Zwollenaar Wim Eikelboom is een man met een missie. De ‘onbezoldigde ambassadeur van de IJssel’ maakt zich via tal van publicaties sterk voor schone rivieren in Nederland en in het bijzonder voor zijn geliefde IJssel. Op maandag 29 januari geeft Eikelboom namens Rotary Doesburg om 20.00 uur een lezing over de IJssel als natuurrivier bij Podium Doesburg
  “Mijn missie is dat we de IJssel – nog – meer gaan waarderen als een rivier die belangrijk voor ons is. De IJssel moet schoon blijven en zelfs weer drinkbaar worden”, aldus Eikelboom. De centrale vraag is daarbij: Wat kunnen we er zelf aan doen? Eikelboom is ervan overtuigd dat iedereen op zijn eigen manier een bijdrage kan leveren aan een mooiere en schonere IJssel. “Door er bijvoorbeeld goed op te letten wat je door de gootsteen of wc spoelt, en door langs het water geen rommel achter te laten.”
  In zijn boek ‘Geen dag zonder de IJssel’ en op de website ‘Rivierverhalen’ beschrijft Eikelboom in heldere bewoordingen het belang van de IJssel. In podcasts en lezingen blijkt hij een enthousiast verteller met een diepgaande kennis van de rivier en het IJssellandschap, en met een genuanceerde blik op de maakbaarheid van zijn ideeën weegt Eikelboom steeds alle verschillende belangen. Kaarten kosten 7,50 euro.

  podiumdoesburg.nl