Filmhuis: Toen we van de Duitsers verloren

  De Bundel, Dieren
  16 januari 2024
  20:00 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont komende week drie films in De Bundel. Dinsdag 16 januari wordt ‘Toen we van de Duitsers verloren’ gedraaid. Op vrijdag 19 januari is ‘Jeanne du Barry’ te zien en op dinsdag 23 januari draait ‘Zomervacht’. Alle films beginnen om 20.00 uur.

  ‘Toen we van de Duitsers verloren’ speelt zich af in de zomer van 1974. Het is de dag na de verloren WK-finale tussen Duitsland en Nederland. Het is stil op straat en de stad heeft een flinke kater. Jonas loopt Daan tegen het lijf en hoewel het geen vrienden zijn, trekken ze op deze saaie zomerdag samen op. Ze zijn allebei namelijk op zoek naar hun klasgenoot Karsten, ieder met een eigen reden. Ondertussen hangt de vermissing van Catootje als een donkere wolk boven de jongens.

  Het drama ‘Jeanne du Barry’ draait om Jeanne Vaubernier. Als jonge vrouw uit de arbeidersklasse snakt ze naar een hogere status. Door haar charmes kan ze deze haast onmogelijke droom laten uitkomen. Stapje voor stapje lukt het haar de sociale ladder te beklimmen. Wanneer ze koning Lodewijk XV ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Ze wordt zijn courtisane. Een schandaal in Versailles, want niemand wil een straatmeisje aan het hof.

  ‘Zomervacht’ is een Nederlands drama met de Dierense Joël in ’t Veld in één van de hoofdrollen. Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? En hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt?
  filmhuisdieren.nl