Nieuwjaarsbijeenkomst Het Anker

  De Meander, Brummen
  20 januari 2024
  15:30 uur


  BRUMMEN – Stichting Het Anker houdt zaterdag 20 januari een nieuwjaarsbijeenkomst op het erf van De Meander aan de Zutphensestraat 296 in Brummen. Van 15.30 tot 17.30 uur is er gelegenheid om bij te praten over het afgelopen jaar en de plannen voor de komende tijd.

  Een aanleiding van deze bijeenkomst is het afscheid van Marrie Nijsingh. Marrie heeft de afgelopen 38 jaar op biologisch-dynamische wijze voedselgewassen gezaaid, verzorgd, geoogst en verkocht op De Meander. Haar bijdrage aan een biodivers landschap en de gezondheid van consumenten van heinde en ver is volgens de stichting zeker een toespraak en een toost waard.
  Bezoekers wordt gevraagd zich aan te melden via info@hetanker.nl, zodat de organisatie weet ‘hoeveel lekkers ze klaar moet zetten’. Men wordt verzocht op de fiets te komen of bij de Aldi te parkeren, gezien de beperkte ruimte op De Hogenenk.

  Stichting Het Anker heeft grond in eigendom op De Hogenenk bij Brummen en verpacht dat aan een biologische boer (De Kruytbosch) en biodynamische tuinderij (De Meander). De grond is gekocht met geld geleend van klanten, vrienden en omwonenden. Die krijgen rente, die weer wordt betaald uit de pacht die de boer en tuinder betalen. Zo creëren klanten meer waarde met hun geld en kunnen de boer en tuinder met minder kosten produceren.
  Het Anker bestaat nu 12 jaar en kan gestaag uitbreiden op de Hogenenk dankzij de betrokkenheid van klanten en bewoners van Brummen.