Filmhuis: Rosa, de kleine bloemenfee

  Het Arsenaal, Doesburg
  14 januari 2024
  11:00 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doebsurg vertoont vrijdag 12 en woensdag 17 januari om 20.00 uur de documentaire ‘Human Forever’, waarbij regisseur Jonathan de Jong vrijdag aanwezig is. Zaterdag 13 januari om 14.00 uur en zondag 14 februari om 11.00 uur is de kinderfilm ‘Rosa, de kleine bloemenfee’ te zien. De films worden vertoond in Het Arsenaal in Doesburg.

  De documentaire ‘Human Forever’ gaat over zorgvernieuwer Teun Toebes. Teun is 24 jaar en heeft als missie om de levenskwaliteit van mensen met dementie te verbeteren. Nu wordt er nog geluisterd naar wat Teun wil, wat hij voelt en wat hij vindt, maar de kans dat dit in de toekomst niet meer het geval zal zijn, is 1 op 5. Als kerngezonde twintiger woont hij al jaren op een gesloten afdeling van een verpleeghuis wanneer hij besluit zijn missie kracht bij te zetten. Daarom gaat hij nu op zoek naar antwoorden voor later. Samen met filmmaker Jonathan de Jong bezocht hij elf landen op vier continenten om te kijken wat we als landen van elkaar kunnen leren om de toekomst mooier en inclusiever in te kunnen richten.

  De kinderfilm ‘Rosa, de kleine bloemenfee’ is een prachtige Deense animatie. Rosa is een onzekere, maar plichtsgetrouwe bloemenfee die altijd alleen in haar rozenstruik heeft gewoond. Ze droomt er vaak van om een vriend te hebben, maar ze is overal bang voor en heeft het nooit aangedurfd om naar Zomerland te gaan om er één te ontmoeten. Op een dag kruist de coole en avontuurlijke vlinder Silk het pad van Rosa en ondanks hun verschillen worden ze meteen vriendinnen. Silk wil avonturen beleven in Zomerland en Rosa wil gewoon in haar veilige bosje blijven. Maar als Silk wordt ontvoerd door een kwaadaardige Stenen Trol, moet Rosa haar angsten loslaten en op een gevaarlijke reis gaan om haar beste vriendin te redden.

  Reserveren: filmhuis-doesburg.nl