Concert Kos Lyd Duo

  Podium Doesburg, Doesburg
  7 januari 2024
  15:00 uur


  DOESBURG – Pianist Aleksandra Tepliakova en violist Sascha Bergsma vormen het Kos Lyd Duo. Zondag 7 januari treden zij op bij Podium Doesburg. Het duo speelt muziek van Grieg, Schubert en Mayke Nas, en solovioolwerken van Bartók, Paganini en Von Westhoff.

  Aleksandra Tepliakova is pianist, pianodocent, ensemble-artiest en begeleider. Haar eerste muziekopleiding volgde ze aan het Institute of Culture in Perm, Rusland. In 2022 verhuisde ze naar Nederland, waar ze bij ArtEZ in Zwolle begon aan haar tweede masteropleiding.
  Sascha Bergsma is geboren en getogen in Enschede, in een muzikale familie. Zijn broer studeerde aan de Minerva Academie voor Popcultuur en ook zijn ouders hebben muzikale talenten. Bergsma studeerde Creative Technology aan de Universiteit Twente, maar maakt ook werk van zijn passie door viool te studeren aan het conservatorium in Zwolle.
  Samen vormen zij het Kos Lyd Duo. Zondag 7 januari geven zij zowel om 13.30 als om 15.00 uur een concert bij Podium Doesburg. Het podium programmeert op Culturele Zodnag klassieke concerten samen met ArtEZ University of the Arts in Zwolle. De musici zijn gevorderde talenten van de afdeling klassieke muziek van ArtEZ. De toegang is gratis, maar bezoekers wordt gevraagd om een vrijwillige financiële bijdrage. Tijdens de concerten is geen inloop mogelijk.