Filmhuis: Ernest & Célestine

  De Bundel, Dieren
  7 januari 2024
  14:30 uur


  DIEREN – Ook de komende weken laat Filmhuis Dieren weer verschillende films zien in de Oase in Dieren. Vrijdag 29 december staat ‘The Fabelmans’ op het programma en op vrijdag 5 januari wordt ‘Il primo giorno della mia vita’ vertoond. Op dinsdag 9 januari draait ‘Revoir Paris’. Deze voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Op zondag 7 januari is er om 14.30 uur een kindervoorstelling, getiteld ‘Ernest en Celestine op avontuur in Brabbelland’.

  ‘The Fabelmans’, een film van Steven Spielberg, is een diep persoonlijk portret van de jongen Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Sammy ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi. Sammy’s vader daarentegen ziet het meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol. Op zijn 16e ontdekt Sammy een hartverscheurende waarheid over zijn moeder, die de familiedynamiek voorgoed verandert.

  In ‘Il primo giorno della mia vita’ haalt een vreemdeling vier mensen over om een pact te sluiten, net voordat zij op het punt staan zichzelf van het leven te beroven. Hij zal ze laten zien wat er gebeurt wanneer ze er niet meer zouden zijn. Hij toont ze een week lang wat ze zouden verliezen en wat de reactie van hun dierbaren op hun dood zal zijn. Na die week zullen ze een beslissing moeten nemen: wordt hun laatste dag de eerste van een nieuw leven?

  ‘Revoir Paris’ draait om Mia. Zo’n drie maanden nadat zij een terroristische aanslag in een Parijse bistro heeft overleefd, herinnert zij zich slechts flarden van de gebeurtenissen. Ze besluit haar stappen van die noodlottige avond na te lopen, in de hoop dat, wanneer ze zich meer herinnert, ze haar leven weer op kan pakken.

  In de kinderfilm ‘Ernest & Célestine: op avontuur in Brabbelland’ wordt de onwaarschijnlijke vriendschap van de onzekere beer Ernest en de dappere muis Célestine op de proef gesteld. Ze gaan naar Brabbelland, het land waar Ernest vandaan komt, om zijn kapotte viool te laten repareren. Ernest wil helemaal niet terug, maar Célestine weet hem over te halen. Daar komen ze erachter dat muziek in het hele land verboden is, wat voor de twee ondenkbaar is. Gelukkig krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Samen met een mysterieuze, geheime vriend brengen ze muziek en plezier terug voor iedereen in Brabbelland.

  filmhuisdieren.nl