Kerststal kijken

  H. Antonius Abt, Loenen
  30 december 2023
  14:00 uur


  LOENEN – De Pastoraatgroep van de H. Antonius Abt Kerk in Loenen gaat rond Kerstmis de kerk weer vijf dagen enkele uren openstellen. Door vrijwilligers is de kerk geheel in de kerstsfeer gebracht. Er staat een kerststal met prachtige beelden.

  De Pastoraatgroep wil graag dat veel bezoekers komen kijken naar dit bijzonder kersttafereel. Joep van Aggelen zegt erover: “Kerstmis vieren in deze onrustige tijd, kan dat wel? Berichten die ons bereiken via de media zijn helaas vaak donker, treurig en weinig verlichtend. De beelden die we zien en het tempo waarin, maakt het ons moeilijk om niet mee te gaan in deze somberte. Het vraagt van ons geduld en rust om het goede te kunnen blijven zien en waarderen. Al met al biedt het weinig perspectief op een vredige periode, laat staan dat wij ‘de liefde’ zien, terwijl die toch alom aanwezig is! Stilte is daarvoor nodig. Stilte die we zoeken in yoga, mindfulness, mediteren en nog veel meer, zoals bidden.”

  Hij vervolgt: “’Weet u waar die Stilte ook gevonden kan worden? Kerstmis. Feest van geboorte van het kind Jezus, van licht, maar vooral ook van hoop en een toekomst van vrede. Dat is toch iets wat wij allen willen? Vrede als doel lijkt haast onmogelijk om te bereiken. Wat wel kan is om op weg te gaan, zonder schroom, maar vol van hoop dat we dit ooit samen met Jezus gaan bereiken. In de kerk, het huis van God,waar troost, vreugde en verdriet gedeeld kan worden! U bent immers niet alleen.”
  Van Aggelen: “De dagen rond Kerstmis wordt de RK kerk van de H. Antonius Abt te Loenen opengesteld voor bezoek. Het Kerstverhaal is het meer dan waard. Wederom is door onze vrijwilligers weer een mooie kerststal opgebouwd. Uw kinderen en uzelf verdienen het om deze te bekijken en het verhaal te zien! Uiteraard bent u van harte welkom om de advents- en kerstvieringen mee te maken, voor de juiste tijden kijk daarvoor op de website van de Sint Franciscusparochie.”

  De kerk is open voor bezoek op zaterdag 23, zondag 24, maandag 25, dinsdag 26 en zateterdag 30 december tussen 14.00 en 16.00 uur.