Open schaakkampioenschap

  Oase, Dieren
  16 december 2023
  09:30 uur


  DIEREN – Zaterdag 16 december staat het jaarlijkse schaakkampioenschap van Rheden en Rozendaal weer op de agenda. Voorheen was dit altijd een besloten toernooi voor inwoners uit deze gemeenten, maar nu staat deelname aan het rapid-toernooi voor volwassenen en grand prix-toernooi voor de jeugd open voor alle schakers, ongeacht waar zij wonen.

  Elk jaar organiseren de Rhedense schaakverenigingen het rapid-toernooi om te bepalen wie de beste schaker of jeugdschaker van de gemeente Rheden is. Vorig jaar was dat Wouter van Rijn bij de volwassenen en Stijn de Jonge bij de jeugd. Ook zaterdag de 16e zullen de beste schakers van de gemeente aan het eind van de dag bekend zijn. In elke groep zijn prijzen te winnen, maar de hoogst geëindigde inwoner krijgt de titel ‘Schaakkampioen gemeente Rheden Rozendaal 2023. Dit kan een thuisschaker of een clubschaker zijn. De eerste zet wordt om 9.50 uur gedaan door Ronald ter Hoeven, wethouder sport van de gemeente Rheden.

  Voor de jeugd is er ’s middags een grand prix-toernooi. Bij een grand prix worden uitslagen voor de persoonlijke rating aan de Schaakbond doorgegeven. Bij dit toernooi zijn jonge (thuis)schakers tot en met 18 jaar welkom, ongeacht hun woonplaats. De hoogst geëindigde jeugdspeler krijgt de titel ‘Jeugdkampioen gemeente Rheden Rozendaal’. Het jeugdtoernooi wordt om 12.30 uur geopend met een eerste zet door het jongste raadslid van Nederland én de gemeente Rheden, Jelte Kolkman.

  Het toernooi vindt plaats in de Oase in Dieren. De zaal gaat om 9.30 uur open. De prijsuitreiking van beide toernooien is om 17.15 uur. Deelname voor schakers van buiten de gemeente kost 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor jeugd. Aanmelden kan via contact@svtheothorne.nl.

  svtheothorne.nl