Inloop DHO

  De Oase, Dieren
  15 december 2023
  18:30 uur


  DIEREN – Het was een fantastisch muzikaal feestje, vrijdagavond 24 november in Het Rhedens Dieren. Na ruim twee maanden wekelijks oefenen op school hebben zo’n tachtig kinderen van de basisscholen De Akker en De Boomgaard laten horen én zien wat ze in die korte tijd hebben geleerd.

  In een afgeladen aula maakten de kinderen samen muziek op het podium. Diverse instrumenten kwamen aan bod: klarinet, trompet, trombone en (melodisch) slagwerk. Het geheel werd muzikaal ondersteund door het Dierens Harmonie Orkest, onder leiding van dirigent Geert-Jan Dijkerman.
  Meer Muziek in de Klas is een landelijk initiatief om kinderen (en hun ouders) te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Cultuurbedrijf RIQQ is in de gemeente Rheden hiervan de initiator. In Dieren is dit in nauwe samenwerking met het Dieren Harmonie Orkest uitgevoerd. De muzieklessen op de scholen werden gegeven door Geert-Jan Dijkerman, samen met zijn collega’s Nancy Menheere, Harald Franken en Patrick de Heus.

  Inloopavond

  Voor iedereen die interesse heeft om een instrument te (leren) bespelen, houdt het Dierens Harmonie Orkest op vrijdagavond 15 december een inloopavond. Bezoekers kunnen diverse blaas- en melodische slagwerkinstrumenten uitproberen en zich laten informeren over de mogelijkheden. De inloop is van 18.30 tot 20.00 uur in de Oase. Aanmelden kan via dhodieren@gmail.com. Wie vrijdagavond niet kan, kan een aparte afspraak maken voor een later moment.

  Foto: Aart van Raalte

  dhodieren.nl