Verkoop werk Rob Verhoef

  Meipoortstraat 7, Doesburg
  9 december 2023
  10:00 uur


  DOESBURG – De eind juli overleden Doesburger Rob Verhoef liet meer dan vijftig kleurrijke schilderijen na. Deze worden op zaterdagen 9 en 16 december verkocht, waarbij de opbrengst via de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh bestemd is voor de Doesburgse Linies.

  Schilder Rob Verhoef heeft zich op allerlei manieren actief ingezet voor Doesburg: in de Monumentenvereniging, voor de Culturele Zondag, bij het Kunstlab en als vrijwilliger bij het Lalique Museum. Maar zijn grootste passie waren De Linies, het grootste rijksmonument van Doesburg, de in 1701 door Menno van Coehoorn aangelegde vestingwerken. Hij stimuleerde het zichtbaar en begaanbaar maken van de Hoge Linie en begeleidde de afgelopen jaren tientallen rondleidingen.
  Rob was ook een verdienstelijk amateurschilder en zat graag in zijn knusse atelier te schilderen. Bijna altijd werkte hj met olieverf, soms klein, soms groot, altijd kleurrijk, realistisch en figuratief. Vaak schilderde hij Doesburgse huizen, straten of taferelen, maar ook de IJssel, landschappen of stillevens.
  De ruim vijftig schilderijen die hij heeft nagelaten worden door zijn weduwe, Els Verhoef, aangeboden om te verkopen. De opbrengst zal via de Vereniging Stad en Ambt Doesborgh worden aangewend voor het door Rob gewenste doel ‘het verhaal van de Linies doorgeven’.
  Op zaterdagen 9 en 16 december zijn de schilderijen tussen 10.00 en 17.00 uur te zien en te koop in het pand aan de Meipoortstraat 7 in Doesburg, waar voorheen Leff gevestigd was.