Kerstmarkt

  Kerk, Klarenbeek
  9 december 2023
  10:00 uur


  KLARENBEEK – Op zaterdag 9 december 2023 om 10.00 uur luidt de klok van de kerk van Klarenbeek en gaan de deuren open voor een kerstmarkt. De opening wordt verricht door twee speciale gasten in Charles Dickens-kledij.

  Rond 10.30 uur zullen enkele midwinterhoornblazers van zich laten horen. Ook zijn enkele leden van de Muziekvereniging Klarenbeek van de partij. Op de markt worden kerststukken, graftakken, leuke houten creaties (onder andere mooie vogelhuisjes) en eigengemaakte spullen aangeboden. Ook liggen er boeken en brocante te wachten op een eigenaar. Voor de innerlijke mens is er koffie en zijn er oliebollen, appelflappen, cake en kruidkoek. Tussen de middag is er erwtensoep te verkrijgen en er worden pannenkoeken gebakken.
  Een kalligraaf laat de kunst van het schoonschrijven zien; hij maakt ter plekke kaartjes of een cadeaulabel met de gewenste tekst. Voor kinderen is er een tafel om te knutselen of te kleuren. Tot slot is er een ‘lootjeskerstboom’ en kan men een gokje wagen bij de kerstboom met vakjes.

  Een gedeelte van de opbrengst van de kerstmarkt is bestemd voor het onderhoud van de kerk van Klarenbeek. Dit jaar wordt ook het Comité Dorpsverfraaiing (te Klarenbeek) verblijd met een gift. Het comité stelt zich ten doel het aanzien van het dorp te verbeteren en op te fleuren. Dit wordt veelal gedaan met bloemen en planten. Vervolgens gaat er een gedeelte naar de Stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa. De WHOE is gevestigd in Apeldoorn en zamelt goederen en geld in en transporteren dit naar Oost-Europa.
  Iedereen is tussen 10.00 uur en 13.00 uur van harte welkom aan de Woudweg 121 te Klarenbeek voor de kerstmarkt.