Schrijfactie Amnesty

  Bibliotheek, Eerbeek
  9 december 2023
  10:00 uur


  EERBEEK – Op zaterdag 9 december van 10.00 tot 14.00 uur komen mensen samen in de bibliotheek in Eerbeek om brieven te schrijven voor Write for Rights, de schrijfactie van Amnesty International.

  Ieder jaar rond 10 december komt Amnesty International met Write for Rights in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Er worden honderdduizenden brieven naar koningen, ministers en presidenten gestuurd waarin wordt gevraagd een einde te maken aan onrecht. Deze internationale actie is elk jaar succesvol. Diverse mensen die opkomen voor mensenrechten komen vrij, discriminatie stopt, daders worden berecht
  Tijdens de wereldwijde Write for Rights-actie wordt voor tien mensen geschreven die hun nek durfden uit te steken en daarvoor zwaar gestraft werden. Amnesty heeft over hen voldoende betrouwbare informatie om middels deze brieven de autoriteiten actief te benaderen. Op de site van Amnesty zijn alle gegevens te vinden. Ervaring leert dat een enorme stapel brieven nét dat extra zetje kan geven tot verandering.
  Alle voorbeeldbrieven, papier, pennen etcetera liggen 9 december klaar en de schrijvers krijgen een kopje koffie of thee aangeboden. “Bent u verhinderd om ter plekke te schrijven, dan mag u ook een pakket komen ophalen”, aldus de lokale werkgroep van Amnesty.