Filmhuis: Bank of Dave

  De Bundel, Dieren
  8 december 2023
  20:00 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont komende week twee films in De Bundel. Op vrijdag 8 december is om 20.00 uur het komisch drama ‘Bank of Dave’ te zien. Zondag 10 december wordt om 14.30 uur het drama ‘The Whale’ vertoond.

  ‘Bank of Dave’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Dave Fishwick, een selfmade miljonair uit het Britse dorpje Burnley. Dave, opgeklommen vanuit de arbeidersklasse, besluit een bank op te richten om lokale bedrijven een kans te geven. In de poging om zijn geliefde gemeenschap te helpen, schakelt hij de hulp in van de jonge Londense advocaat Hugh. De elitaire financiële instellingen in Londen hebben al meer dan honderd jaar geen nieuwe bankvergunning verleend en zijn vastberaden om Dave tegen te werken.

  ‘The Whale’ is een aangrijpend drama over een vader die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter. Charlie leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan is te zien hoe Charlie de man geworden is die hij nu is en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn.