Kerstopenstelling

  Middachten, De Steeg
  13 december 2023
  12:00 uur


  DE STEEG – Van woensdag 13 tot en met zondag 17 december is er weer Kerst op Middachten. Het kasteel is prachtig versierd en buiten is een sfeervolle kerstmarkt. Er zijn speciale activiteiten voor jonge bezoekers.

  Het hart van de festiviteiten is het prachtig verlichte en gedecoreerde kasteel. Er zijn kerstbomen, kerstversieringen en bloemdecoraties en de tafels zijn feestelijk gedekt. In en rondom het kasteel is een sfeervolle kerstmarkt met leuke kerstartikelen, handgemaakte kunst- en streekproducten, serviesgoed, kleding en meer. Ook wordt er jam en wildpaté van eigen landgoed verkocht. Uiteraard is er volop eten en drinken, zoals glühwein en soep. Geniet van live muziek en optredens. Ontmoet de kerstman en hang een wens in de wensboom. Het betoverende decor van het kasteel en de gezelligheid en warmte van de kerstmarkt, zorgen voor een onvergetelijke ervaring.
  Aan het einde van de middag, zo tegen 17.00 uur, branden er in de kasteeltuinen heel veel lichtjes. Er is dan een lichtjeswandeling door de tuinen voor jong en oud. Kinderen mogen hiervoor zelf een lantaarntje maken.

  Kerst op Middachten is van woensdag 13 tot en met zondag 16 december dagelijks van 12.00 tot 20.00 uur. Zondag 17 december is het terrein geopend van 12.00 tot 19.00 uur. De tuinen zijn alleen geopend tijdens de lichtjeswandeling vanaf ongeveer 17.00 uur tot een uur voor sluiting. Kaarten kosten 13 euro voor toegang tot het kasteel, het voorplein en de lichtjeswandeling. Kinderen tot en met 12 jaar mogen voor 5 euro mee en een gezinskaart voor twee volwassenen en twee kinderen kost 30 euro. Tickets zijn zowel online als aan de kassa verkrijgbaar.

  middachten.nl